Bizimle İletişime Geçin

Google’dan Apple’a Yüklü Miktarda Ödeme!

IOS

Google’dan Apple’a Yüklü Miktarda Ödeme!

Yeni iPhone tanıtımı yaklaşa dursun şirketler arasında süre gelen çoğu anlaşma artık yenilenme zamanına geliyor. Bunlardan biride Apple ile Google arasında ki “Safari Varsayılan Arama Motoru”.

Google Tarafından Yüklü Miktarda Ödeme

Teknolojinin önde gelen liderlerinden Apple ve Google birbirleri ile mücadele içerisinde olsalar dahi aralarında bazı anlaşmalar mevcut halde. iPhone’larda bulunan Safari’de varsayılan arama motoru olan “Google” için  iki şirket arasında yeniden masaya oturma zamanı geldi.

2014 senesine dönecek olursak Google bu mesele ile ilgili 3 yıllık bir anlaşma imzalamış bulunuyordu. Anlaşmanın şartlarında Google’ın her yıl Apple’a 1 milyar dolar ödeyeceği yönündeydi. Şartlar bu şekilde kabul edildiği sürece “Google” Safari’de varsayılan arama motoru olarak kalabilecekti.

2017 yılında biten bu anlaşma ile arama motoru tartışması analistlere göre belli bir süre daha devam edecek. Bunun başlıca sebeplerinden biri de Apple şirketinin markasal anlamda artan prestiji, bununla beraber orantılı bir şekilde büyüyen iPhone satış ekonomisi.

Durum böyle olunca analistlerin görüşüne göre yeni anlaşma şartları içerisinde yer alan maddi miktar 3 milyar dolara kadar çıkabileceği yönünde. Google ve Apple cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı. Google’ın bu yüksek miktarı kabul edip etmeyeceği ise hala soru işaretleri arasında.

Sosyal - Asosyal , Sakin-Hareketli , Çocuk-Büyük. Kendine ve çevresine birşeyler katmaya,ilerletmeye çalışan nevi şahsına münasır bir insan efenim.

Click to comment

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla IOS

Popüler Haberler

Yukarı
1.775 views